A legdrágább sertéshús az áruházak pultjában sem kerül többe 2000 forintnál, míg a legolcsóbb vaddisznóterméket sem lehet 2500-nál olcsóbban megkapni. Annak ellenére, hogy jóval többet kap a disznójáért a gazda, mint a vadász.
Akár 100 forint alá is eshet januárra a vaddisznóhús felvásárlási ára a húsfeldolgozók szerint. Ez komoly veszteséget okoz mind a régi, mind a frissen alakult vadásztársaságoknak. Lapunk az okoknak és a következményeknek járt utána.
A magyar konyhának ki kell törnie a pörkölt és a vadgulyás kettősségből - mondja Csehkis Imre, a Vadex vadfeldolgozási ágazati igazgatója.
A vad nincs állandó kontroll alatt, a természetben bármilyen betegséget összeszedhet. Nyugodtan fogyaszthatjuk-e - erről is kérdeztük Gyenes Sándort, a Fiwi-Hűt vadfeldolgozó ügyvezető igazgatóját.