hírek MosonmagyaróvárA korábbi évekhez hasonlóan a Mosonmagyaróvár környéi vadásztársaságok ezúttal is a Karolina Kórháznak ajánlották fel a tavalyi vadásznap tomboláján befolyt összeget. Az adományt a héten adták az intézménynek.

 

Már évek óta hagyomány, hogy a mosonmagyaróvári és környékbeli vadásztársaságok a vadásznap tombolájának bevételéből a Karolina Kórházat támogatják – írja a helyi lap. Így történt ez most is, amikor mintegy 400 ezer forinttal segítették az egészségügyi intézményt.

Az adományból ezúttal egy külső pacemaker funkcióval ellátott Lifepak 20E típusú defibrillátor megvásárlásához járultak hozzá a vadászok. Ezt a készüléket újraélesztések és speciális kardiológiai vizsgálatok során használják a kórházban. Segítségével már a minap is megmentették egy beteg életét.

Az idei vadásznap tombolájának bevételét is a kórháznak ajánlják majd fel a résztvevő társaságok. A huszadik vadásznapot szeptember 23-án, szombaton rendezik meg a Lajta–Hanság Zrt. majoroki lőterén. A rendezvényt délelőtt 10 órakor kürtszó nyitja meg a Lővér Vadászkürtösök közreműködésével. A nap folyamán koronglövő verseny, a vadásztársasági főzőcsapatok vetélkedője, trófeabírálat is lesz, a gyerekeket pedig légpuskalövészet és hintózás várja.