hírek vadvilág medve Székelyudvarhely RomániaMár Székelyudvarhelyre is bemerészkedtek a medvék. Egy példány legalábbis a város utcáin futkorászott vasárnap hajnalban – derül ki az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban az esti órákban közzétett felvételekről.

 

A medve székelyudvarhelyi jelenlétét két videó is bizonyítja. Az egyik egy helyi kávézó biztonsági kamerája által rögzített felvétel. 

A másikat egy taxis készítette, aki követte a vadat a Tompa László utcában. 

A rendőrség vasárnap reggel fél hétkor a 112-es sürgősségi segélyhívószámon kapott bejelentést arról, hogy medvét láttak Székelyudvarhelyen, az Eötvös József Szakközépiskola közelében. A hatóság munkatársai átfésülték a környéket, de nem bukkantak rá a vadra.

Időközben értesítették a Nagy-Küküllő Vadászegyesületet is a bejelentésről. Noha a vadászok nem tudtak a helyszínre menni, az egyesület elnöke fenntartásokkal kezeli a medve felbukkanásáról szóló híreket.

Egy nyomot ugyan lefényképeztek, de én nem vagyok benne biztos... Olyan nyomot én is tudnék csinálni – fogalmazott Jakab Attila arról a mancsnyomról, amit a székelyudvarhelyi kórház fertőzőosztálya mögött találtak vasárnap a székelyhon.ro portálnak.. Erről a kórház két szakorvosa is töltött fel fotót a Facebookra. Információink szerint ez az egyetlen nyom, amit városszerte találtak, miközben a megtermett medvét nemcsak a szakközépiskolánál és a kórháznál, hanem a Tomcsa Sándor utcai tízemeletes tömbházak mellett is látni vélték, és más híresztelések szerint a Szentimre utcán át jött be a városba. 

„Miért csak egy nyom van? A medve nem madár, hogy elrepüljön. Állítólag több helyen is látták, az egyik a kórháznál, a másik a tízemeletes blokkoknál, tehát igen sok helyet össze kellett volna járnia ahhoz képest, hogy konkrétan senki nem látta, és nyomból is csak egyetlenegy van” – érvelt fenntartásai mellett Jakab, hozzáfűzve, hogy túl sok a gyanús körülmény az állítólagos medvelátogatás körül.

Azt is furcsállja, ha ilyen nagy utat bejárt a városban a nagyvad, hogy nem készült róla egyetlen fotó sem. Ám mindezek ellenére azt sem merné egyértelműen kijelenteni, hogy csak vaklárma vagy rossz tréfa a medve állítólagos felbukkanásáról szóló történet.