hírek vadászat szarvasmarha lopásLopás miatt indult eljárás egy idős vadász ellen. Vad helyett szarvasmarhát lőtt és megpróbálta magával vinni.

 

A kisbéri rendőrök lefoglalták a vadásztól a kilövéshez használt vadászfegyvert, tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte – írja a police.hu. A rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 62 éves akai férfi ellen.

A gyanúsított 2017. szeptember 29-én az este folyamán engedéllyel vadászott Súr, Csatár puszta külterületén. Egy szürke szarvasmarhát lőtt meg a vadászfegyverével, ami a lövéstől azonnal elpusztult. Az akai lakos segítséget kért az engedély nélkül kilőtt állat elszállításához és közben a kizsigerelését megkezdte. A tetemet később az időközben megérkező ismerőseivel járműre rakták és a tulajdonos tudta nélkül megkezdték az elszállítását.

hírek vadászat szarvasmarha lopás

A kisbéri rendőrök állampolgári bejelentés során Súr, Csatár pusztán ellenőrizték a járműveket. A rendőrök az egyik jármű csomagterén megtalálták a kilőtt szarvasmarhát. A nyomozók a vadászfegyvert és a hozzá tartozó öt darab lőszert lefoglalták. A 62 éves férfit 23 óra 10 perckor a Kisbéri Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte.