hírek Szlovákia gyilkosságKocsija motorja még járt, amikor megtalálták mellette a fejbe lőtt fiatalembert. Saját fegyvere, amelyből leadhatták a halálos lövést, a közelében hevert.

 

A 26 éves Dávid élettelen testét egy járókelő fedezte fel múlt héten hétfőn a rimaszombati járásbeli Gömörpéterfalva (Petrovce) és Almágy (Gemerský Jablonec) közti útszakaszon – írja a parameter.sk. Saját beindított autója mellett feküdt mozdulatlanul, az út mentén. A férfi fején lőfegyver okozta sérülések voltak, a puskája a közelében hevert a földön.

A család az igazságot szeretné kideríteni: egyelőre ugyanis az sem kizárt, hogy Dávidot valaki lelőtte, elképzelhető, hogy a saját puskájával. Hozzátartozói meg vannak róla győződve, hogy a férfi nem követett el öngyilkosságot, ezért segíteni akarnak a rendőrségnek a nyomozásban. "Arra kérek mindenkit, hogy aki látott vagy hallott valamit a környéken, az segítsen nekünk. Minden egyes információért hálásak vagyunk" - írta a közösségi hálón Dávid unokatestvére, Róbert.

A rokonok szerint a fiatalember nem sokkal 17 óra után hagyta el otthonát, miután kapott egy telefonhívást. Fél órával később már holtan találták.

"Tapasztalt vadász volt, sosem volt kibiztosítva a fegyvere. Sőt, még meg sem volt töltve, ha nem ment vadászni. Csak annyit tudunk, hogy valaki után ment" - tette hozzá Róbert. A család senkit sem akar gyanúsítani, de úgy gondolják, hogy Dávid halálát valaki más okozhatta.

A család feljelentést tett az ügyben. Mária Faltániová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség gyilkosság vádjával indított eljárást.

(Fotó: cas.sk)