hírek vadvilág Donald Trump jrAkik azt gondolták, hogy titkos találkozók, Putyinhoz kötődő cselszövések miatt mondott le Donald Trump fia a hivatalos testőrségről, nagyot csalódtak. Ifjabb Trump csak a Yukonhoz ment vadászni a titkosszolgálat nélkül.

 

Vadabbnál vadabb találgatások kaptak szárnyra, amikor szeptember közepén az elnök fia, ifjabb Donald Trump bejelentette: lemond az elnöki testőrség szolgálatairól. Többen összefüggést kerestek a Secret Service eltávolítása és az amerikai választás orosz befolyásolása között. A sajtóban még az is felmerült, hogy esetleg titkos találkozókat szervez az elnök legidősebb fia Putyin embereivel - ezért mondott le a személyi védelemről.

A rejtély azóta megoldódott: Donald Trump junior vadászni ment Kanadába, a Yukon térségbe, ehhez pedig nem volt szüksége testőrökre.

hírek vadvilág Donald Trump jr

Donald Trump jr korábbi, afrikai vadászatán készült kép

A New York Times beszámolója szerint egyik olvasójuk jelezte: szeptember 14-én este szállt fel ifjabb Trump Vancouverben az Air Canada 8889-es járatára, Brit Columbia felé. A szemtanú arról is beszélt, hogy Trump csomagjai elkeveredtek megérkezéskor - annyi azonban kiderült, hogy egyik bőröndjében egy vadászíjjat is vitt magával. Az olvasó azt is közölte a lappal, hogy ifjabb Trump körül sehol nem látott testőröket.

A New York Times riportere szeptember 22-én, visszautazásakor találkozott Kanadában az elnök fiával. Amikor az újságíró rákérdezett, hogy mit lőtt, ifjabb Trump annyit válaszolt: "Ezt igazán nem mondhatom el. Maradjunk annyiban, hogy jó vadászat volt."

A titkolózás ellenére az újságíró úgy értesült: ifjabb Trump egy jókora jávorszarvas trófeájával gazdagodott.