hírek Melania Capitan SpanyolországA katalán vadász, Melania Capitan 27 éves korában öngyilkos lett - barátai szerint az állatjogi aktivisták felelősek a lány tettéért.

 

A fiatal vadász blogot vezetett a vadászatairól, ahol azokról részletesen beszámolt, megosztotta a teríték fotókat éppen úgy, mint élete egyéb részleteit. A közösségi médiában több mint tízezer követőre tett szert, de közel ennyien gyűlölték is a hobbija miatt.

hírek Melania Capitan Spanyolország

A spanyol Jara y Sedal vadászlap szerint Melania Capitan volt talán a legismertebb spanyol vadász, aki amellett, hogy több civil szervezetben is munkát vállalva állt ki a nők és a fiatalok érdekei mellett, célul tűzte ki, hogy megismerteti, bemutatja a vadászatot a laikusok számára is. Tevékenysége során azonban - a helyi média beszámolója szerint - folyamatosan több ezer, néha életveszélyes fenyegetést kapott állatvédő aktivistáktól. Bár a lány kért védelmet a rendőrségtől, a hatóság nem tett semmit.

A fiatal lány barátai szerint Melania végül már nem tudott megbirkózni az őt ért folyamatos támadásokkal, ezért vetett véget az életének.

hírek Melania Capitan Spanyolország

Vasárnap Madridban több ezer vadász tüntetett azért - Melania Capitanra emlékezve - hogy a hatóság lépjen fel a közösségi oldalakon terjedő fenyegetések, erőszak ellen. A megmozduláson részt vettek a spanyol vadászati szövetségek vezetői is. Egységesen azt követelték, hogy ne ússzák meg büntetés nélkül azok, akik Melania Capitant a halálba kergették.

hírek Melania Capitan Spanyolország

A fiatal lány halálhírére Facebook profilját elárasztották az ujjongó szövegek. Volt, aki szerint szívességet tett az emberiségnek, mások azzal gúnyolódtak, hogy épp egy zombis tévésorozatban folytatja az ölést.

hírek Melania Capitan Spanyolország

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!