Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Évente 55 ezren halnak bele a veszettsége – Magyarországon is jelen van a betegség

A legnagyobb egészségügyi szervezetek kampányt indítottak a veszettség visszaszorítása érdekében. Bár ehhez Magyarország nem csatlakozott, a helyzet kifejezetten jó nálunk: legutóbb 23 éve halt meg veszettség miatt bárki az országban.

Tovább

 

Bedrogozva vadászott más területén – vád alá került

Orvvadász ellen kezdtek nyomozni a mosonmagyaróvári rendőrök, de végül engedéllyel rendelkező vadász kapcsoltak le. A fegyverein kívül marihuána és kokain is volt nála.

Tovább

 

Ismét módosul a vadászati törvény

A napokban nyújtotta be a parlamentnek két kormánypárti képviselő az agrárium versenyképességét javítani szándékozó salátatörvényt. Ennek részeként írnák át a vadászati jogszabály számos pontját.

Tovább

 

5 méteren múlhat a gazdák kártalanítása

A vadállatok okozta károkat a vadásztársaságok kötelesek megtéríteni a gazdálkodóknak - már ha a földtulajdonosok is megteszik a kötelességüket. Az új törvényt kevesen ismerik, sokszor a gazdák járnak pórul.

Tovább

 

Szinte lehetetlen megállítani az afrikai sertéspestist

Sunyi vírus, amely ugyan csak az állatok 10 százalékát betegíti meg, de olyan gyorsan öl, hogy szinte lehetetlen az azonnali azonosítása. Évente 50-100 kilométert halad a betegség Nyugat felé, idén szeptemberben 3 kilométerre járt a magyar határtól.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek