Magasles
 

Szinte lehetetlen megállítani az afrikai sertéspestist

Sunyi vírus, amely ugyan csak az állatok 10 százalékát betegíti meg, de olyan gyorsan öl, hogy szinte lehetetlen az azonnali azonosítása. Évente 50-100 kilométert halad a betegség Nyugat felé, idén szeptemberben 3 kilométerre járt a magyar határtól.

Tovább

 

Az uniós tagállamok nem fogadnak be román medvéket

Noha egyre gyakoribbak és brutálisabbak Erdélyben a medvetámadások, az Európai Unió tagállamai nem fogadnának be Romániából áttelepített vadállatokat.

Tovább

 

Milliós kárt okoztak a kóbor kutyák - megrázó fotók

Két szarvast - egy bika- és egy ünőborjút - pusztítottak el kutyák. A vadász körültekintően és szakszerűen járt el, mégis tart az állatvédőktől. Bár ismert az egyik kóbor eb gazdája, valószínűleg megússza a felelősségre vonást.

Tovább

 

A vaddisznók már a kertben vannak

A tél - és így az ínségesebb - idők közeledtével egyre több vaddisznó keres magának táplálékot lakott területen. Azt is megtanulták: az ember jobban fél tőlük, mint ők az embertől.

Tovább

 

Nem minden lelőtt kutyából lesz sajtóhír

A számoknak nem barátja, de bármikor beismeri, ha másoknak jobb megoldása akad egy problémára - Szabó Rebekával, a Párbeszéd Magyarországért volt országgyűlési képviselőjével, Zugló alpolgármesterével beszélgettünk vadászatról, kutyákról és vaddisznókról.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek