Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Hatékonyság vs etika – Az etika funkcionális része a vadászatnak

Amíg az etikai szempontokat úgy állítjuk be, mintha azok a racionális döntések ellenében állnának, nincsenek meg a kiegyezés feltételei ebben a kérdésben - állítja írásában Glück Balázs, a Magyar Vadászíjász Egyesület titkára, publicista.

Tovább

 

Hatékonyság vs etika – Embernek, vadásznak maradni, nehéz időkben...

Az ASP negatív gazdasági következményei hatalmasak, de kétség kívül nekünk a saját hivatásunk, szakmánk a legfontosabb - állítja vendégírásában Kemenszky Péter, a vadászkamara Somogy megyei titkára.

Tovább

 

Hatékonyság vs etika - Bárándy szerint van különbség vadászat és vadkárelhárítás között

Amikor olyanok érdekében cselekszik a vadász, akik amúgy szívük szerint egyáltalán nem látnának vadat az erdőben, megengedhető lenne a modern technika bevetése - véli Bárándy Péter, a vadászkamara etikai bizottságának elnöke. Vadászat során azonban nem alkalmazna ilyen eszközöket.

Tovább

 

Natura 2000 díjat nyert a parlagi sasokat védő projekt

A parlagi sasokat érintő mérgezések megszüntetését célzó magyarországi partnerség kapta az EU Natura 2000 díját.

Tovább

 

Már Szabolcsban is megjelent az afrikai sertéspestis

Az ukrán határ melletti Tiszakerecseny község határában elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki szerdán az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása révén került át Magyarországra.   Az ASP...

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek