Magasles
 

Ehhez kell igazodniuk a vadásztársaságoknak

350 millió forint megtakarítást jelent országos szinten a vadászati ágazat számára a vadgazdálkodási tájegységek egységes vadgazdálkodási terve - legalábbis az agrártárca szerint. Társadalmi vitára bocsátották a vadgazdálkodási tájak gazdálkodásáról szóló tervezetet.

Tovább

 

Őzek béníthatják meg a magyar légierőt

A magyar légierő működését befolyásolják már a kecskeméti bázis körül elszaporodott őzek. A honvédség szerint még a légtérvédelmet ellátó Gripenek fel- és leszállását is megzavarhatják.

Tovább

 

A jószándék végez a legtöbb vaddal

Az emberek okozzák a legnagyobb gondot a Buda környéki erdőkben. A humánusnak vélt viselkedés azonban a vadnak és a lakóknak egyaránt rossz.

Tovább

 

Húscsempészek terjeszthetik el az afrikai sertéspestist

Ötszörösére nőtt a húst csempészők száma egy éve alatt Ukrajna felől - jelentette a NÉBIH. Fokozott ellenőrzéssel igyekeznek kiszűrni a húskészítmények illegális behozatalát a sertéspestissel fertőzött területekről.

Tovább

 

Nem sikerült megállítani a románoknak a sertéspestist

Alig 500 méterre attól a háztáji sertésteleptől, ahol a múlt hétvégén találtak beteg disznókat, újabb portán regisztrálták az asp megjelenését. Eközben Németországban rekordokat dönt az elejtett vaddisznók száma, míg idehaza visszaesés várható.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek