Magasles
 

Válságban az ebrendészeti ellátórendszer

Sokkal több kóbor kutya van Magyarország utcáin, mint ahány férőhelyet tart fenn az egyébként is szuperdrága és szuper elavult állami ebrendészeti ellátórendszer - állítják az állatvédők.

Tovább

 

Sertéspestis: letartóztatások Belgiumban

Két embert őrizetbe vettek a belga hatóságok az országban tavaly kitört ASP járvánnyal összefüggésben. Bár a rendőrség hivatalosan nem közölte az őrizetbe vétel okát, a helyi média úgy tudja: az érintettek vaddisznókat csempészhettek Kelet-Európából a térségbe.

Tovább

 

Leváltják Bitay Márton államtitkárt

Hamarosan távozik posztjáról az agrártárca - egyebek mellett - vadászatért is felelős államtitkára, Bitay Márton - értesült lapunk több, egymástól független forrásból.

Tovább

 

Csak engedéllyel gyűjthető a hullatott agancs

A gímbikák többsége februárban és márciusban veti le fejdíszét, ami ezekben a hetekben szinte vonzza az agancsgyűjtőket az erdőkbe. Tudni kell azonban, hogy ez a tevékenység a hatályos jogszabályok szerint csak az adott terület vadászatra jogosultjának írásbeli hozzájárulásával történhet. E nélkül a Büntető Törvénykönyv (Btk.) szerint lopásnak minősül, emellett...

Tovább

 

Semjén: világkiállítás lesz 2021-ben

A FeHoVa 2019 kiállítás megnyitóján Semjén Zsolt kijelentette: minden álhír terjesztése ellenére, ahogy 1971-ben, úgy 2021-ben is vadászati világkiállítást rendez Budapest. Kovács Zoltán kormánybiztos az őszinteség fontosságát hangsúlyozta.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek