Magasles
 

Házisertésben mutatták ki az ASP-t a magyar határ közelében Romániában

Október 30-án afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét erősítették meg a Bihar (Bihor) megyei Érselénd (Silindru) egyik kis létszámú házisertés-állományában, majd ezt követően a település egy másik állományában is. A kitörések körül elrendelt védő- és megfigyelési körzetek egy része Hajdú-Bihar megyébe is átnyúlik.

Tovább

 

Pirosbetűs ünnep lehet a fekete péntek - végre

Egy éve még egyetlen magyar vadászbolt sem vette át az USA-ban elterjedt Fekete Péntek akciókat. Örömmel jelentjük: megérkezett az első fecske - amely talán, ha nem is nyarat, de fekete péntekeket csinál az országban.

Tovább

 

ASP: újabb elhullások, de engedélyezik a disznóhajtásokat

Noha az országban jelen van az afrikai sertéspestis, a gócpontokon kívül eső vadászterületeken nem korlátozzák a novemberben és decemberben esedékes vaddisznóhajtásokat.

Tovább

 

Vadhús: alacsony az ár, de nem omlott össze a piac

A vadfeldolgozók is tisztában vannak azzal, mennyire keveset adnak a vaddisznóért, de még a 180 forintos kilónkénti árnál is a veszteség határán billegnek. Azonban a piac nem omlott össze a sertéspestis hatására.

Tovább

 

Vadászok védik a magyar határt?

Rendőrök és katonák mellett "vadásztársaságok is segítik a határvédelmet" a horvát-magyar határ mentén - mondta Bakondi György miniszterelnöki megbízott. Megpróbáltuk megkeresni a határvadász vadászokat.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek