hírek OMVK Jámbor László Pechtol JánosLezárult az Országos Magyar Vadászkamara belső viszálya: az elnököt támogatják, a főtitkár nyugdíjba megy.

 

Egy hónapja jelent meg a hír, hogy Jámbor László, az OMVK elnöke, mint a munkáltatói jogok gyakorlója, azonnali hatállyal szerződést bontott a kamara főtitkárával, Pechtol Jánossal. A kommentár nélküli bejelentés információink szerint nem csak a vadásztársadalmat, de a kamara elnökségét is megosztotta. Úgy tudjuk: július közepén Jámbor bizalmi szavazást kért önmagával és az elnökség programjával szemben - a voksoláson pedig elsöprő többséggel (3 ellenszavazat mellett 18 igennel) támogatásukról biztosították az elnököt a testület tagjai.

Lapunk információi szerint azóta megállapodás született az elnökség és a főtitkár között is: Pechtol János szeptember végén, érdemei elismerése mellett nyugdíjba vonul. A jövő tavasszal esedékes tisztújításig a kamara főtitkár nélkül látja el feladatát, az adminisztratív helyettesítést Dikasz Tamás, a kamara Nógrád megyei titkára látja el.

Hétfőn a megállapodásról hivatalos kommünikét bocsátott ki az OMVK.

hírek OMVK Jámbor László Pechtol János

(Fotó: omvk.hu)