hírek CICA Nemzetközi Vadvédelmi Tanács idén is meghirdette fiatal kutatók számára létrehozott díját. A CIC ezzel is támogatni akarja a fenntartható vadgazdálkodás fejlesztést.

 

A CIC idén november elején ismét meghirdette a CIC Young Opinion Research Award-ot, vagyis a fiatal kutatók támogatására létrehozott díját. A szervezet felhívása szerint a díjat olyanoknak ítélhetik oda, akik munkájukkal hozzájárulnak a vadon élő állatokkal és általában a természettel való fenntartható gazdálkodáshoz, a természeti örökség megóvásához. A díj célja olyan kutatások ösztönzése, amelyek összhangban állnak a CIC szellemiségével.

A pályázaton olyan projektekkel lehet indulni, amelyek kérintik a fenntartható vadgazdálkodás gazdasági, társadalmi-kulturális vagy ökológiai kérdéseit.

A CIC szakembereiből álló zsűri két pályázónak ítéli oda a díjat. A győztesek meghívást kapnak a Vadvédelmi Tanács madridi, 65. közgyűlésére, 2018. április 20-ra. A díj tartalmazza a tanácsülés regisztrációs költségeit, valamint az utazást és a szállást. A fiatal tudósoknak az ülésen be kell mutatniuk kutatási eredményeiket.

A pályázaton csak 35 év alatti, mester- vagy PhD képzésben részt vevők indulhatnak. A pályamunkákat legkésőbb 2018. január 7., angol nyelven, legfeljebb 3600 karakter hosszúságban bemutatva kell elküldeni a yo-cic@cic-wildlife.org e-mail címre.

Két évvel ezelőtt, 2015-ben nyert legutóbb magyar kutató a pályázaton. Akkor Kovács Imre a vadon élő állatok által okozott károk felmérési módszereinek értékeléséért és fejlesztéséért kapta az elismerést.