Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Kutyákat elzárni! - hamarosan kezdődik a rókák vakcínázása

2019. március 29. és április 14. között zajlik Magyarországon a rókák tavaszi veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti.

Tovább

 

Kezdődik a rókák vakcínázása - figyeljen az ebzárlatra

Szombaton kezdődik és október 14-ig tart a vadon élő rókák őszi veszettség elleni vakcinázása, ezért az érintett térségekben ennek kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

Tovább

 

Évente 55 ezren halnak bele a veszettsége – Magyarországon is jelen van a betegség

A legnagyobb egészségügyi szervezetek kampányt indítottak a veszettség visszaszorítása érdekében. Bár ehhez Magyarország nem csatlakozott, a helyzet kifejezetten jó nálunk: legutóbb 23 éve halt meg veszettség miatt bárki az országban.

Tovább

 

Folyamatosan vizsgálják a vadállomány egészségi állapotát

Sem klasszikus, sem afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznót nem találtak tavaly a magyar erdőkben. Veszett rókából is mindössze egyetlen egyet.

Tovább

 

Ha ezekben a megyékben lakik, semmiképp se engedje ki a kutyáját!

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el az ország keleti részén, mert most vakcinázzák a rókákat veszettség ellen.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek