Magasles
 

Nem sikerült megállítani a románoknak a sertéspestist

Alig 500 méterre attól a háztáji sertésteleptől, ahol a múlt hétvégén találtak beteg disznókat, újabb portán regisztrálták az asp megjelenését. Eközben Németországban rekordokat dönt az elejtett vaddisznók száma, míg idehaza visszaesés várható.

Tovább

 

Nem csak a vadászok, a gazdálkodók is aggódnak a sertéspestis miatt

Tovább

 

Egy év alatt 100 vaddisznót költöztettek el a főváros közeléből

Csütörtök reggel újabb öt vaddisznót fogtak be a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei a főváros környéki erdőkben, így az elmúlt egy év során 100 fölé emelkedett a sikeresen befogott állatok száma. Az erdőgazdaság által alkalmazott módszerrel biztonságosan és hatékonyan csökkenthető a vaddisznók létszáma a lakott területekhez közeli erdőkben, ahonnan távolabbi erdőségekbe...

Tovább

 

Bajban a vadászok: zuhan a vaddisznóhús ára

Akár 100 forint alá is eshet januárra a vaddisznóhús felvásárlási ára a húsfeldolgozók szerint. Ez komoly veszteséget okoz mind a régi, mind a frissen alakult vadásztársaságoknak. Lapunk az okoknak és a következményeknek járt utána.

Tovább

 

Világméretű probléma az afrikai sertéspestis

Megállítható-e az afrikai sertéspestis - ezt a témát járja körül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a Litvániában, Kaunasban rendezett konferenciáján.

Tovább

«
123

Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek