Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Kutyákat elzárni! - hamarosan kezdődik a rókák vakcínázása

2019. március 29. és április 14. között zajlik Magyarországon a rókák tavaszi veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti.

Tovább

 

Meglepő eredményre jutott a kutatás: így él együtt borz, róka és sakál

Közös kotorékhasználat, utód-predáció, a szőrmés kártevők együttéléséről tárt fel meglepő információkat egy több hónapos kutatás Barcs térségében.

Tovább

 

Kezdődik a rókák vakcínázása - figyeljen az ebzárlatra

Szombaton kezdődik és október 14-ig tart a vadon élő rókák őszi veszettség elleni vakcinázása, ezért az érintett térségekben ennek kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

Tovább

 

Mégsem lesz népszavazás a rókavadászatról

Bár korábban a konzervatívok megígérték, Theresa May brit miniszterelnök most bejelentette: mégsem tartanak népszavazást arról, hogy újra engedélyezzék-e a kutyák használatát rókák és más emlősök vadászatánál.

Tovább

 

Az állam ad pénzt lőszerre - retteghetnek a kárókatonák

Támogatásból vásárolt lőszerrel védekezhetnek a kárókatonák ellen a hazai tógazdaságok és a természetes vizeket kezelő szervezetek. A mára alaposan elszaporodott ragadozó madár komoly veszélyt jelent a halállományra, ezért a Földművelésügyi Minisztérium 11 millió forintot különített el a gyérítési programra.

Tovább

«
12

Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek