Magasles
 

Állandósult a harc medve és ember között Erdélyben

Ezúttal a gazda már vasvillát ragadva próbálta elkergetni a medvét - fél sikerrel: bár a vad távozott, a megtámadott disznót is megölte. Bár a kilövési engedélyeket kiadták, lassan halad a gyérítés.

Tovább

 

Medvecsalád ölt Alaszkában

Egy anyamedve és két bocsa halálra mart egy 18 éves fiatal férfit az Egyesült Államokban, Alaszkában - közölte a helyi rendőrség.

Tovább

 

Medve etikett: ezt tedd, ha macival találkozol

A napjainkig ható medvekultusz ellenére e vad semmiben nem hasonlít ahhoz a képhez, amely a fejünkben él róla. Épp ezért szedte össze a Bükki Nemzeti Park: mit kell tennie annak, aki medvével találkozik az erdőben.

Tovább

 

Kilövik az emberre támadó medvét

A bukaresti környezetvédelmi minisztérium jóváhagyta annak a medvének a kilövésére vonatkozó kérelmet, amelyik a múlt hét végén súlyosan megsebesített egy férfit Csíkszentkirályon - közölte Szép Róbert, a Környezetvédelmi Őrség helyettes főfelügyelője.

Tovább

 

Óriási medve volt, fényes, szinte fekete – újabb medvetámadás Erdélyben

Három helyre próbált betörni a medve egyetlen este alatt a gyergyószéki Borzonton. Az egyik istállóba nem sikerült bejutnia, azonban két másik portán kárt okozott. Egy juhot pusztított el, egy másik gazdánál pedig három disznót ölt meg, és egynek a lábát törte.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek