Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Székelyföldön okozzák a legnagyobb problémát a medvék

A román környezetvédelmi minisztérium megrendelésére 2019 tavaszán készített állománybecslés szerint az országban 6450 és 7200 közötti a vadon élő medvék száma.

Tovább

 

RMDSZ: ne legyen védett állat a medve

Megoldást nyújthat a medveügyre az RMDSZ javaslata, amelyről szerdán kedvezően döntött a szenátus mezőgazdasági szakbizottsága. A módosítás értelmében ideiglenesen kikerülhet a barna medve a szigorúan védett állatfajok listájáról, megteremtve a lehetőséget arra, hogy a szaktárca szabályozza az állatállományt, és visszaállítsa az egyensúlyt. >> a poszt folytatódik

Tovább

 

Medvét láttak Balatonnál

Megtörtént az idei első medveészlelés Heves megyében, március 30-án Balaton határában, a falu, Bekölce és Borsodnádasd között látott egy kis termetű medvét a nádasdi, de Budapesten élő fotós, Petrók György.

Tovább

 

Egyszerűbb lesz kilőni az emberre veszélyes medvéket Erdélyben

Az elképzelés szerint úgy módosítank a vadászati törvényt, hogy az emberek életét veszélyeztető medvéket a környezetvédelmi minisztérium írásos engedélye nélkül is ki lehet majd lőni.

Tovább

 

Illegális medvemigráció Székelyföldön

Vizsgálatot indított a Hargita megyei rendőrség, miután olyan hírek jelentek meg a román médiában, hogy a Székelyföldön elterjedt az orvvadászat és a medvecsempészet, medvebocsokat például interneten keresztül is árulnak.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek