Magasles
 

Belterületi vadkilövés - a vadászat szürke zónája

Ezúttal Bicske belterületén döröghetnek a fegyverek: a rendőrség szeptember elsejétől november végéig engedélyezte a vadelejtést. A szabályok azonban alig teszik lehetővé az érdemi ritkítást - azonban a jelek szerint nincs kormányzati felelőse a belterületi vadelejtésnek.

Tovább

 

Négy medvét kilőhetnek a Hargitán

Mivel a medvetámadások áldozatai semmiféle kártérítést nem kapnak a román államtól, ezért Hargita Megye Tanács gyűjtést szervez a megsegítésükre.

Tovább

 

Budapesten csatlakozott Kína a Vadvédelmi Tanácshoz

A magyar parlamentben írta alá a Vadvédelmi Tanácshoz való csatlakozásról szóló dokumentumot a kínai vadvédelmi szervezet vezetője. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes elsőként az ázsiai országot hívta meg hivatalosan a 2021-es Vadászati Világkiállításra.

Tovább

 

Vadászok segítettek a kórházon

A korábbi évekhez hasonlóan a Mosonmagyaróvár környéi vadásztársaságok ezúttal is a Karolina Kórháznak ajánlották fel a tavalyi vadásznap tomboláján befolyt összeget. Az adományt a héten adták az intézménynek.

Tovább

 

Tízezrek tiltakoznak, mert a kormány nem tesz semmit a medvetámadások ellen

Több mint 13 ezer Hargita megyei polgár panaszolta be a romániai környezetvédelmi minisztériumot az ombudsmannál (romániai megnevezése: a nép ügyvédje) a nagyvad-populációk szabályozásának elmulasztása miatt.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek