Magasles
 

Bárándy: nem nőtt az etikai bizottságok súlya

Bár az OMVK vezetése azt ígérte a kötelező kamarai tagság visszaállítása után, hogy az etikai eljárások szerepe felértékelődik, egyáltalán nem érzékeli ezt a tendenciát az országos etikai bizottság elnöke, Bárándy Péter.

Tovább

 

Nincs büntetése az Etikai Kódex megsértésének

Mennyit ér az az Etikai Kódex, melynek megsértéséért mindössze megrovás, vagyis egy "verbális dádá" jár csupán? Bár a kötelező kamarai tagsággal elvben felértékelődne az etikai eljárások intézménye, a kamara belső szabályzata nem enged kizárni egyetlen renitens vadászt sem.

Tovább

 

Vadászetika? Ugyan minek! Csak a pénz számít

Elektronikus céltávcső - használata törvényileg tilos és etikátlan. Mégis hatalmasat kaszálnak vele a vadászboltok, mert árusítani szabad. Megkérdeztük: miért? Egyedül a Kamara reagált - a többi lapít.

Tovább

 

Hatékonyság vs etika – Az etika funkcionális része a vadászatnak

Amíg az etikai szempontokat úgy állítjuk be, mintha azok a racionális döntések ellenében állnának, nincsenek meg a kiegyezés feltételei ebben a kérdésben - állítja írásában Glück Balázs, a Magyar Vadászíjász Egyesület titkára, publicista.

Tovább

 

Hatékonyság vs etika – Embernek, vadásznak maradni, nehéz időkben...

Az ASP negatív gazdasági következményei hatalmasak, de kétség kívül nekünk a saját hivatásunk, szakmánk a legfontosabb - állítja vendégírásában Kemenszky Péter, a vadászkamara Somogy megyei titkára.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek