Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Ezúttal Nógrád megyében találtak ASP-s vaddisznót

A Nógrád megyei Mátrakeresztes külterületén elhullott vaddisznókból mutatta ki hétfőn az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állatok hulláját a fertőzött területen találták a vadászok. A fertőzés a korábbi Heves megyei esetekhez kapcsolódik és a vírus mozgása egyértelműen a vaddisznó populáción...

Tovább

 

ASP: 50 borsodi település érintett

Az országos főállatorvos vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis betegség előfordulása miatt a cigándi, a miskolci, a sárospataki, a tokaji, a szerencsi, a tiszaújvárosi, a gönci és a szikszói járás összesen ötven települését nyilvánította ideiglenes, vagy különösen fertőzött területté és vezetett be korlátozásokat.

Tovább

 

ASP: nem csökken a készültség Belgiumban

Hetvenre emelkedett az afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznók száma Belgiumban - jelentette be René Collin, Vallónia, Belgium francia nyelvű, déli régiójának agrárminisztere kedden.

Tovább

 

ASP: a mangalicatartók kártérítést kapnak, a vadászoknak le kell nyelni a veszteséget

A sertéságazaton belül most dedikáltan a mangalicatartók kártérítéséről döntött a kormány: félmilliárd forintot különítettek el erre a célra. A vadászok továbbra sem kapnak kártérítést.

Tovább

 

Már Borsodban is fertőzi az afrikai sertéspestis a vaddisznókat

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal község külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki kedden az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek