Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Tovább terjed a sertéspestis

Tovább bővült az afrikai sertéspestis (ASP) miatti fertőzött terület Magyarországon, az intézkedések elsősorban a vadgazdálkodókat érintik - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább

 

Miért drágább a vaddisznó, ha olcsóbb?

A legdrágább sertéshús az áruházak pultjában sem kerül többe 2000 forintnál, míg a legolcsóbb vaddisznóterméket sem lehet 2500-nál olcsóbban megkapni. Annak ellenére, hogy jóval többet kap a disznójáért a gazda, mint a vadász.

Tovább

 

30 éves a Szegedi Vadaspark

Harmincéves a Szegedi Vadaspark, a jubileumot változatos programokkal, az intézmény történetét bemutató kiállítás megnyitása mellett az axis szarvasok (Axis axis) kifutójának átadásával ünnepelték vasárnap.

Tovább

 

Az autópálya állította meg a sertéspestist

Szezonális hatásokkal magyarázza a Nébih, miért emelkedett meg drasztikusan az elmúlt hetekben az ASP-detektálások száma. A hivatal szerint sikerült lokalizálni a kórt, és siker, hogy nem terjedt át a háztáji állományra.

Tovább

 

Csak megállítani sikerült a sertéspestist, megfékezni nem

Tombol az afrikai sertéspestis Magyarországon - ám szerencsére sikerült lokalizálni a kórt. Elsősorban Heves megyében, Gyöngyös környékén pusztít az ASP, egyre gyorsuló üzemben.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek