Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Hivatalos: Buda egész területe sertéspestissel fertőzött

A Nébih hivatalosan is ASP-vel fertőzött területnek nyilvánította a főváros felét, a teljes budai oldalt.

Tovább

 

Kímélet, hajtás vagy a hadsereg - mi állítja meg az ASP-t?

Se a Tisza, se a Duna, se az autópálya nem állította meg - az előzetes reményekre rácáfolva - a sertéspestis terjedését. Akkor mi fogja? A készülő, új főállatorvosi határozat? Több pénz? Szemléletváltás? Esetleg a katonaság bevetése?

Tovább

 

Nébih: emberi közvetítéssel került az ASP a Dunán túlra

A Budakeszi Erdészet elkerített vadászterületén talált öt elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek - az országos főállatorvos utasítására - haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását. A fertőzés megjelenésének...

Tovább

 

Megjelent az ASP a Dunán túl

Természetes védvonalként tekintettek az afrikai sertéspestis megfékezésével foglalkozó szakemberek a Dunára - egészen eddig. A legfrissebb hírek szerint Budakeszin megjelent az ASP, és úgy tűnik, egyszerre 170 vaddisznóval végzett.

Tovább

 

Tízezrével ölik a disznókat - csak nem ismerik el hivatalosan

Mindössze ötezer házisertést vágtak le 2018 áprilisa, vagyis az afrikai sertéspestis magyarországi megjelenése óta a betegség miatt - közölte Bognár György főállatorvos. A szám bizonyosan nem stimmel, az okok azonban változatosak. Százmilliárdos érdek fűződik az APS-mentesség fenntartásához - bármi áron.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek