Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Óriási medve volt, fényes, szinte fekete – újabb medvetámadás Erdélyben

Három helyre próbált betörni a medve egyetlen este alatt a gyergyószéki Borzonton. Az egyik istállóba nem sikerült bejutnia, azonban két másik portán kárt okozott. Egy juhot pusztított el, egy másik gazdánál pedig három disznót ölt meg, és egynek a lábát törte.

Tovább

 

Győzött az RMDSZ: törvény szabályozza a medvék számát

Romániában ezentúl a környezetvédelmi minisztériumnak minden évben elő kell írnia egy beavatkozási kvótát, amely alapján gyéríthetőek az elszaporodott, védett vadfajok - az RMDSZ törvényjavaslatát szerdán fogadta el a képviselőház.

Tovább

 

Tényleg nem alszanak téli álmot: síelőket rémisztgetett a medve

Ismét medvét láttak a Keresztényhavason, a Postăvarul menedékháznál, a sípálya szomszédságában. A csendőröket ketten is értesítették - mondta el Ciprian Sfreja, a megyei csendőrség szóvivője.

Tovább

 

Kutyái mentették meg a juhászt a medvétől szilveszterkor

Újból emberre támadt medve a székelyföldi Hargita megyében - közölte kedden a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata. A medve szilveszterkor a Csíkszentimrei Büdösfürdő közelében támadt egy juhászra, akit a kutyái mentettek meg a nagyvadtól.

Tovább

 

Az uniós tagállamok nem fogadnak be román medvéket

Noha egyre gyakoribbak és brutálisabbak Erdélyben a medvetámadások, az Európai Unió tagállamai nem fogadnának be Romániából áttelepített vadállatokat.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek