Magasles
 

Az autópálya állította meg a sertéspestist

Szezonális hatásokkal magyarázza a Nébih, miért emelkedett meg drasztikusan az elmúlt hetekben az ASP-detektálások száma. A hivatal szerint sikerült lokalizálni a kórt, és siker, hogy nem terjedt át a háztáji állományra.

Tovább

 

Csak megállítani sikerült a sertéspestist, megfékezni nem

Tombol az afrikai sertéspestis Magyarországon - ám szerencsére sikerült lokalizálni a kórt. Elsősorban Heves megyében, Gyöngyös környékén pusztít az ASP, egyre gyorsuló üzemben.

Tovább

 

Sertéspestis: letartóztatások Belgiumban

Két embert őrizetbe vettek a belga hatóságok az országban tavaly kitört ASP járvánnyal összefüggésben. Bár a rendőrség hivatalosan nem közölte az őrizetbe vétel okát, a helyi média úgy tudja: az érintettek vaddisznókat csempészhettek Kelet-Európából a térségbe.

Tovább

 

Megállíthatatlannak tűnik az afrikai sertéspestis

Eddig érintetlen területen találtak ASP-vel fertőzött vaddisznót a NÉBIH laboratóriumában. Az összes fertőzött állat egyharmadát 2019-ben, az elmúlt két hétben jegyezték fel.

Tovább

 

ASP: a disznóhajtásokkal magyarázzák a megduplázódott esetszámot – csak Verpeléten 30 fertőzött vadat találtak

Több, mint a duplájára ugrott november óta az afrikai sertéspestisben elhullott vaddisznók száma a Nébih adatbázisa szerint. Épp azóta, hogy megkezdődtek a disznóhajtások - sokan úgy vélik: a társasvadászatok segítik terjedni a betegséget.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek