Magasles
 

Semjén: még a NÉBIH javaslatára sem engedélyezhető az éjjellátó céltávcső

Az afrikai sertéspestis elleni küzdelem jegyében a szakhatóság új szabályokat dolgoz ki a napokban. Ezek egyike lenne, hogy engedélyeznék az éjjellátó céltávcsövek használatát állománycsökkentés érdekében. Semjén Zsolt lapunknak kijelentette: ez semmiképp nem történhet meg.

Tovább

 

Éjjellátó céltávcső – olyan, mint a konyhakés

Vadászat során használni törvénytelen, forgalmazni teljesen legális - a különböző elektronikai rásegítésű céltávcsöveknek komoly piaca és forgalma van Magyarországon.

Tovább

 

Kemenszky: 100 éves hagyományt rúgtunk fel az éjjellátó engedélyezésével

Az éjjellátó keresőtávcsövek használatának engedélyezése körüli vita nem csillapodik. A kérdés megosztja a vadásztársadalmat - ezúttal Kemeszky Péterrel, a vadászkamara Somogy megyei titkárát kérdeztük.

Tovább

 

Bárándy: az éjjellátó használatával átlépünk egy dimenzióhatárt

Az etikus vadászat végét emlegetik sokan vadászkörökben, amiért a parlament nemrég jóváhagyta az éjjellátó keresőtávcsövek általános használatát. A vadászkamara etikai bizottságának elnökét, Bárándy Pétert kérdeztük a módosításról.

Tovább

 

Ismét fellángolt az éjjellátó-vita

Ezúttal parlamenti képviselők tettek hitek amellett, hogy ne csak hivatásos vadászok használhassanak éjjellátó keresőtávcsövet.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek