hírek orrvadászOrvvadász ellen kezdtek nyomozni a mosonmagyaróvári rendőrök, de végül engedéllyel rendelkező vadász kapcsoltak le. A fegyverein kívül marihuána és kokain is volt nála.

 

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. február 24-től kezdődően több alkalommal is illegális vadászatról tett bejelentést egy helyi vadásztársaság, ezért a Bűnügyi Osztály orvvadászat gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen - jelentette a police.hu.

A rendőrök 2017. március 12-én a vadásztársaság tagjainak jelzése alapján igazoltattak egy terepjáróval közlekedő, 35 éves férfit Mosonudvar külterületén. A férfit a helyi vadászok állították meg, mert nem volt társaságuk tagja. A jármű átvizsgálásakor egy engedéllyel tartott lőfegyvert és különböző lőszereket, valamint kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. R. Gábor a vadászathoz szükséges engedéllyel rendelkezett és egy közeli vadásztársaság tagja is volt, azonban az ellenőrzött vadászterületen nem volt jogosultsága a tevékenységre. A sofőrt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

hírek orrvadász

A nyomozók megállapították, hogy a férfi gyanúsítható a korábbi orvvadászatokkal is, amiket úgy leplezett, hogy saját társasága beírókönyvébe beiratkozott, de utána a másik vadászterületre ment. A lelőtt vaddisznókat – amennyiben tudta – visszahozta saját területére. A gépjárműben megtalált kábítószergyanús anyagok miatt gyorstesztet alkalmaztak a mosonmagyaróvári férfinál, ami pozitív értéket mutatott illegális szerek fogyasztására.

hírek orrvadász

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.