hírek vadvilág oroszlánKönnyen pórul járhatsz, ha azt hiszed, hogy a macskafélék mindegyike egyformán szereti a simogatást. Scott Baldwin, walesi rögbis – és csapat – ezt a saját kárán tanulta meg.

 

A Dél-Afrikai Köztársaságban vendégszerepelt a walesi Ospreys rögbi csapat, akiket meginvitáltak Bloenfontein külvárosába, egy szafari parkba – írja a BBC. A csapat tagjai itt találkozhattak egyebek mellett oroszlánokkal is. Bár a parkba érkezéskor – és később is – figyelmeztették a játékosokat, hogy ne nyúljanak a vadállatokhoz, ezt Scott Baldwin valahogy nem hallotta meg.

Később a csapat edzője, Steve Tandy közölte: "Igazán nagy hülyeség volt Scott részéről, és nagyon szerencsés, hogy ennyivel megúszta a dolgot."

A 29 éves játékos ugyanis a kényelmesen elnyúlt hím oroszlánt kezdte cica módjára simogatni - amíg el nem kapta az állat a kezét.

"Nem tudom, hol láthatott Scott olyat, hogy egy oroszlánt úgy lehet simogatni, mint egy kiscicát" - tette hozzá az edző.

hírek vadvilág oroszlán

A meggondolatlan Scott Baldwin

Később a főhös is jelentkezett. Baldwin közölte: csak ő a hibás, az oroszlán nem tehet semmiről, ő szegte meg a szabályokat. Majd bocsánatot kért a csapat szurkolóitól, mivel az oroszlán támadása miatt ki kellett hagynia a meccset - amelyet egyébként 44-25-re el is vesztett a csapata a hazaiakkal szemben.