hírek vadvilág ISISISIS-harcosokkal végeztek a disznók a nádasban.

 

Legalább nyolc, az Iszlám Államhoz tartozó harcos bújt meg az iraki Al-Rashad régióban, a Kirkuktól 55 kilométerre, délnyugatra húzódó nádasban, arra készülve, hogy lesből támadjanak az ellenük harcoló, helyi törzsek milíciáira. Arra azonban nem számítottak, hogy ők maguk lesznek orvtámadás áldozatai. A sűrű nád közt rejtőző terroristákat ugyanis az ott élő vaddisznók támadták meg – a Newsweek helyi médiára hivatkozó beszámolója szerint hármukkal végeztek is.

Az ISIS harcosai valószínűleg megzavarták az amúgy rövidlátó állatokat, akik a közeli kukoricásban táplálkozhattak. A disznók ezért támadtak rájuk – vélekedett Sheikh Anwar al-Assi, a helyi Ubaid törzs vezetője.

A vaddisznó-attakot a szintén az ISIS ellen harcoló kurdok is megerősítették.

A terroristák megcsonkított holttesteit a harcok elől menekülők fedezték fel. 

Azad Jelal, kurd dandártábornok elmondta, hogy napokkal az eset után az iszlamisták szisztematikusan kezdték irtani a környék vadállományát.

Bár az ilyen támadások elképesztően ritkák, a környéken sem ez az első eset. A beszámolók szerint legutóbb 2006-ban történt halálos vaddisznó-támadás. A leírások szerin a vad támadási módszere jól tipizálható: leszegett fejjel rohan áldozata felé, ökleléssel, taposással okoz sérülést, majd újra és újra nekiront ilyen módon áldozatának.