hírek vadvilág oroszlántámadásEgy 22 éves amerikai nővel végeztek az oroszlánok a Dél-Afrikai Köztársaságban.

 

Rendőrségi beszámolók szerint egy Johannesburghoz közeli szafari parkban történt a végzetes oroszlán-támadás, amelyben a 22 éves nő életét vesztette, egy férfi pedig súlyos megsebesült. A jelentések szerint a baleset azért következhetett be, mert a figyelmeztetések ellenére a turisták nem húzták fel kocsijuk ablakát, hogy minél jobb képeket készíthessenek a vadállatokról. A támadás fotózás közben érte az ablakon kihajoló nőt.

Szemtanúk beszámolója szerint egy nőstény oroszlán rontott a kocsinak és a lehúzott ablakon keresztül mart bele a fotózó nőbe. Társa akkor sebesült meg, amikor megpróbálta az állat mancsait arrébb lökdösni. Noha a park személyzete azonnal a pár segítségére sietett, a nőn már nem tudtak segíteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Mindössze négy hónap leforgása alatt ez volt a harmadik halálos oroszlán-támadás a dél-afrikai parkban. Márciusban egy ausztrál turistával végeztek hasonló módon oroszlánok, majd ezt követően egy 13 éves fiút sebesített meg halálosan egy gepárd.

A park vezetősége értetlenül áll az emberi felelőtlenség előtt - közölte Scott Simpson, a szafari egyik vezetője. Ugyanis az útvonalon több figyelmeztető tábla is jelzi: minden esetben zárt autóval, felhúzott ablakokkal lehet csak megközelíteni a szabadon lévő vadállatokat.