Nem áll szóba szerkesztőségünkkel Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, mert nem tetszett neki egy cikkünk.hírek kutyalövés Párbeszéd Magyarországért Szabó Rebeka

 

Sajtótájékoztatót hirdetett kedd délelőttre a Párbeszéd Magyarországért politikusa, Zugló alpolgármestere, Szabó Rebeka. A párt szakpolitikusa a kutyalövések visszaszorításáról és a témában beadott törvényjavaslatról akarta tájékoztatni a nyilvánosságot. A nyomaték kedvéért Szabó magával hozta Michna Sándort, akinek februárban lőtte le egy vadász a kutyáját sétáltatás közben. (A vele készült interjúnkat, amelyben az esetről és saját felelősségéről is beszél Michna, hamarosan olvashatják a Magaslesen.)

A meghirdetett időpontra azonban kizárólag szerkesztőségünk jelent meg a sajtótájékoztató helyszínén. Szabó Rebeka ekkor közölte: nem áll szóba velünk, mert egy korábbi írásunkat nehezményezi.

Mivel a politikus nem volt hajlandó nyilatkozni nekünk, nem tudtuk tőle megkérdezni, hogy:

– ha a javaslatuk szerint lakott terület közelében nem lehetne vadászni, az ott élő vad által okozott kárt továbbra is a legközelebbi vadásztársasággal fizettetné meg?

– ha kizárólag hivatásos vadász lőhetne le vadat űző kutyát, akkor azt várja a vadászoktól, hogy passzívan nézzék végig, amikor egy kutyafalka megtámad, megsebesít, halálra űz egy őzet vagy szarvast?

– miért nem vizsgálják kutyalövés esetén a kutya gazdájának felelősségét, szabálykövető magatartását?

– miért kizárólag a vadászatot akarja korlátozni, noha jelentősen egyszerűbbnek tűnik az erődben sétáltatott kutya láthatósági mellénnyel és azon egyedi számmal történő megjelölése?

– miért keveri a kutyák kilövésének ügyével a februári esetet, amikor a maga által is elismerten hibázó vadász napnyugta utáni szürkületben egy vörösesbarna ebet nézett rókának, ezért lőtt rá?

Minderre nem kaphattunk választ, noha Szabó Rebeka épp azt kifogásolta korábbi cikkünkkel kapcsolatban, hogy reagálni akart Heltai Miklóssal készült interjúnkra.

De már elmúlt.