hírek vadászat szamárÁllítása szerint szarvasteheneknek nézte a 38 éves, svájci vadász a négy francia szamarat, ezért lőtt rájuk. A rendőrség kétkedve fogadta a magyarázatot.

 

Genftől 65 kilométerre délre, francia területen vadászott az a 38 éves vadász, aki fatális baklövéseivel egy vállalkozást sodort veszélybe – írja a blick.ch. A vadász állítása szerint mozgást látott a bozótban, szarvasteheneknek nézve az ott legelésző szamarakat. Fanfan és Mistral tűzbe rogyott, míg Moustique és Ulule az első lövésekre csak súlyosan megsebesült, nekik kegyelemlövést kellett adni.

Utóbb kiderült: az állatok az Arpi'âne gazdasághoz tartoztak: a társaság szamaras túrákat szervez a környékre látogatóknak.

Sandrine Lassiaille, az állatok gazdája elmondta: a vadász majdnem minden szamarát megölte.

hírek vadászat szamár

– Egy szamarat még össze lehetne kevernie egy szarvassal, de négyet biztosan nem – mondta az esettet vizsgáló Châtelard csendőrség parancsnoka. – A vadász 8 lövést adott le. Elképzelhetetlen, hogy mindannyiszor összetévesztette az állatokat.

Hanspeter Egli, a svájci vadászszövetség elnöke is értetlenül áll az eset előtt. "Az eset nem értelmezhető egyszerű vadászbalesetként. A vadásznak kötelessége minden leadott lövése előtt megbizonyosodnia arról, mire céloz. Olyan nincs, hogy oda lő, ahol mozog valami."

A Savoie vadászszövetség elnöke, Régis Clappier is megmagyarázhatatlannak tartja a félre sikerült vadászatot. "A társaság minden tagja megdöbbent. Elképzelhetetlen, hogy szarvasnak nézte az állatokat" - nyilatkozta az elnök. Hozzátette: még vizsgálják az esetet, ezért még nem döntöttek a vadász büntetéséről, de vadászengedélyét azonnal bevonták.

Az Arpi'âne vasárnapra demonstrációt szervez az arith-i városháza elé. A szolidaritásukat kifejezőktől Facebook oldalukon azt kérik: méltóságteljesen, harag és agresszió nélkül gyűljenek össze, ítéljék el a tragédiát, de ne tüntessenek a vadászat ellen.

hírek vadászat szamár